به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از یزد، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحمید واسطی صبح امروز در جمع طلاب مدرسه علمیه خان یزد با اشاره به شاخص های حوزه علمیه تمدن ساز، گفت: حقیقت عبودیت حداقل تصمیم گیری برای رضای خدا و حسن بندگی است.
استاد حوزه علمیه مشهد در ادامه با استناد به صحبت های مقام معظم رهبری، وظیفه اصلی حوزه علمیه را تمدنسازی بر اساس مبانی اسلامی دانست و تصریح کرد: یکی از لوازم حوزه تمدنساز این است که تحصیل و تدریس و تحقیق در حوزه، معطوف به تمدنسازی باشد و برنامه و متون درسی حوزه نیز باید ناظر به این وظیفه تدوین بشود.
وی خاطر نشان کرد: هویت حوزه یکی عنوان مرکزی به عنوان تربیت اسلام شناس برای تفقه جامع است که در این راستا اسلام شناس به کسی گفته می شود که پاسخ سوال « نظر اسلام در مورد همه چیز» را بتواند بدست بیاورد و استدلال، استخراج و پاسخ برای همه چیز داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین واسطی درباره نسبت طلبه با علوم انسانی، گفت: طلبه باید با شبکه مسائل علوم انسانی آشنا باشد. در فضای طلبگی، بیشتر به چیستی و چرایی پرداخته میشود اما چگونگی در حد صفر است و حال اینکه بحث اصلی در علوم انسانی و تمدن سازی، فرآیندها است.
استاد حوزه علمیه مشهد تصریح کرد: اسلام شناسی یک تفقه جامع است بدین معنی که تفقه دین در تفقه نظام فکری، حقوقی و فرهنگی دینی است.
وی اظهار داشت: یک طلبه در خروجی کار خود سه کتاب را باید نوشته داشته باشد محصول کار علمی او نیز همین است که شامل نظام فکری اسلام، نظام حقوقی و نظام فرهنگی اسلام است.
استاد حوزه علمیه مشهد مقدس خاطر نشان کرد: ماموریت حوزه های علمیه نیز تولید فکری و تربیت نیروی انسانی برای تمدن اسلامی بر اساس نگرش اسلامی است.
انتهای پیام/313/23
نظر شما